Witte chocolade muffins met framboos

Witte chocolade muffins met framboos

Geïnspireerd door een van mijn favoriete chocoladerepen van (ofcourse) Tony’s Chocolonely (de wit framboos knettersuiker duh) heb ik deze overheerlijke muffins gebakken. Het enige wat ontbreekt is de knettersuiker, maar behalve dat zijn ze zeker net zo lekker als de hele chocoladereep! Ik kon me natuurlijk dan ook niet beheersen en heb de meeste van deze muffins zelf opgegeten 😉 Je bent gewaarschuwd, ze zijn gevaarlijk lekker!


Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 12 muffins.

  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram suiker
  • 150 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram frambozen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Maatbeker
  • Steelpannetje
  • Muffin vormpjes
  • Muffin bakblik (optioneel)

Bewaaradvies

  • Bewaar de muffins maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de tarwebloem samen met de suiker, vanillesuiker, het bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom.

Giet de zonnebloemolie in een maatbeker en voeg de melk en de eieren er aan toe. Klop dit los met een vork en voeg het daarna toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom. Meng alles goed door elkaar. Je hoeft hiervoor geen mixer te gebruiken, een (pol)lepel is voldoende.

Smelt ondertussen au bain-marie 50 gram van de chocolade. Wanneer het volledig gesmolten is schep je dit ook door het beslag. Hak ondertussen de overige 50 gram chocolade in grove chunks.

Doe de frambozen in een apart kommetje en schep hier een theelepeltje meel bij. Schep de frambozen om totdat ze een klein laagje meel hebben. Op deze manier lopen ze minder snel uit in het beslag als je gaat mengen.

Voeg de frambozen en chocolade chunks toe aan je beslag en schep ze er rustig doorheen. Gebruik 2 eetlepels om de muffinvormpjes te vullen. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin in het midden van de oven.