Zoet pittige kipmarinade

Zoet pittige kipmarinade

Soms maak je de beste dingen als je eigenlijk gewoon maar wat doet. Zonder plan aan de slag en maar zien waar het schip strand. Zo is deze zoet pittige kipmarinade ontstaan en gelukkig had ik wel een beetje opgelet wat ik deed en heb ik hem na de eerst keer nog vele malen kunnen reproduceren. Hij is inmiddels favoriet in huize Cuomo en wellicht straks ook wel bij jou thuis!


Wat heb je nodig?

  • 400 gram kipfilet (biologisch)
  • 4 eetlepels olie
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • snufje zout
  • snufje peper

Keukenspullen

  • Snijplank
  • Bak met deksel
  • Knoflookpers

Bewaaradvies

  • Laat de gemarineerde kip maximaal 1 nacht in de koelkast staan. Na het bakken kun je de kip 3 dagen bewaren in de koelkast.

Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze in de bak. Voeg de olie, ketjap, bruine suiker, sambal en wat peper en zout naar smaak toe. Roer dit geheel goed door.

Pers de tenen knoflook en voeg dit als laatste toe aan de kip. Roer goed door, sluit de bak af en zet het een nachtje in de koelkast om goed te laten intrekken.

Deze kip is heerlijk met wat zilvervliesrijst en sperziebonen, met een klein lepeltje creme fraich. Maar hij is ook koud super lekker in bijvoorbeeld een maaltijdsalade!